Fietsvakantie Zwitserland

Voor liefhebbers van de bergen is Zwitserland een geweldige bestemming. Zowel in de winter als in de zomer komen tal van vakantiegangers op bezoek in dit prachtige land. Als 1 van de weinige landen is dit land in midden Europa geen lid van de Europese Unie. Tijdens veel oorlogen is Zwitserland ook neutraal gebleven en heeft het een bijzondere status gehouden. Door de invloeden van de drie omliggende landen, Duitsland, Frans en Italië, worden de talen uit deze landen ook als officiële talen van het land gezien. Zwitserland is een ideale bestemming als je op zoek bent naar een geschikte fietsvakantie.

Het land ligt midden in de Alpen en heeft zowel aan de oostelijke en zuidelijke kant zeer hoge bergen. De Matterhorn met een hoogte van 4478 meter is waarschijnlijk wel de bekendste en zeker de hoogste berg van Zwitserland. Het land is voornamelijk bekend onder liefhebbers van wielrenners. Overal zijn er wegen te vinden die een bepaalde helling hebben, scherpe bochten, kleine bergpassen en grote klimmogelijkheden. In heel Zwitserland worden wegen voor fietsers dan ook goed aangewezen. Overal zijn borden te vinden die jou als vakantieganger wegwijs kunnen maken op de mooiste routes en beklimmingen door de bergen. Er wordt aangegeven hoeveel kilometer er geklommen moet worden voordat de top bereikt wordt en hoe lang de routes zijn.


Op de fiets door het land

Het meer van GenèveOok voor mensen die met een gewone fiets op pad willen valt er genoeg te beleven in dit prachtige Alpenland. Zo zijn er bijvoorbeeld mooie routes te vinden die door vlak land lopen langs de Rhône en de Rijn. Ook bij meren zoals de Bodensee, meer van Genève en de Thunersee en zijn er verschillende routes die met een gewone fiets gereden kunnen wonen. In de zomer zie je dan ook veel toeristen genieten van de natuur in dit land op de fiets. In de steden Bern, Basel, Genève en Zurich kun je genieten van de stad en de plaatsen op de fiets verkennen.

Natuurlijk biedt een bezoek aan deze steden genoeg mogelijkheden om lokale specialiteiten te leren kennen. Neem dan ook eens plaats op 1 van de vele terrassen die je vindt in het centrum van Genève of ga naar een echt Zwitsers restaurant in 1 van de andere steden. Zwitserland staat voornamelijk bekend om zijn azen, chocolade en andere specialiteiten zoals rösti. Een ideaal land dus om op vakantie te gaan met de fiets voor mooie tochten door het prachtige landschap!