Fietsvakantie België

Belgische ArdennenOveral door het prachtige België (zowel Vlaanderen als Wallonië) vind je routes die je met de fiets kunt verkennen. Als Nederlanders zijn we gewend om op een fiets te rijden en houden we ervan om erop uit te gaan. Of je nu wilt fietsen op een gewone fiets voor een mooie tocht, met een mountainbike, ook wel All Terrain Bike (afgekort ATB) genoemd, op pad wilt of wilt wielrennen, in België zijn er genoeg mogelijkheden. Denk aan de Belgische Ardennen of verken bijvoorbeeld de plaatsen aan de kust op de fiets tijdens een korte vakantie of breng een bezoek aan de Belgische Ardennen voor het zwaardere werk met een mountainbike of racefiets. Overal zijn er prachtige fietsroutes te vinden die jouw vakantie tot een geweldige en mooie actieve belevenis kunnen vormen. Natuurlijk is het na een lange toch wel even aan te raden om neer te ploffen op een terrasje voor een Belgisch biertje of een andere specialiteit.

Op de fiets naar Mechelen

Een stad in België die niet ver van de grens in Nederland ligt is het Vlaamse Mechelen, in de Belgische provincie Antwerpen. Deze stad beschikt over een lange geschiedenis en heeft een prachtig historisch centrum. Geen wonder ook dat veel toeristen graag hun vakantie hier vieren. De stad is goed te verkennen met een stadfiets en leent zich ook uitstekend voor wielrenners. In de stad kun je genieten van de gerechten en versnaperingen in 1 van de vele cafés en restaurants die aan de Grote Markt liggen. Deze markt is omringd door prachtige herenhuizen die een lange geschiedenis van de stad verraden. Het Stadhuis heeft een imposante voorgevel met puntige torens, kenmerkende ornamenten en een statig Belfort, een grote Belgische klokkentoren. Vanaf de terrassen kun je tijdens een korte pauze dus genoeg zien!

Fietsen langs het water

Net als in Nederland zijn er in België ook stranden en plaatsen langs de kust van de Noordzee. In de plaats Knokke, een bekende badplaats, zijn er verschillende routes die jou tijdens een vakantie langs de zee en het strand kunnen leiden. Langs het Albertstrand ligt een bestrate promenade die zich uitstekend leent voor een fietstocht. Ook in andere delen van het land heb je uitgebreide mogelijkheden om met de fiets langs het water te fietsen. Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht langs de Maas die onder andere langs de stad Luik in het noordoosten van het land loopt. In deze stad vind je ook veel historie, kun je terecht in gezellige studentencafés en natuurlijk genieten van de echte Luikse wafels die hier vandaan komen.

Lees ook deel 2 Fietsvakantie België