Fietsvakantie Duitsland

De in Duitsland aangeboden fietstochten volgen voornamelijk de grote rivieren: Elberadweg, Moselradweg, Main Radweg of Rhein Radweg.

Natuurlijke landschappen die populair zijn voor uitgebreide fietstochten in Duitsland zijn ook de locaties van fietspaden en fietsroutes: de Bodensee-fietsroute, de Baltische Zee-fietsroute, de Noordzee-fietsroute, de Altmühl-vallei-fietsroute en nog veel meer. Een fietsvakantie Duitsland is voor een ieder aan te raden, zeker in combinatie met een formule 1 hotel Duitsland.

Fietstochten over het Donau-fietspad

Het Donau-fietspad is een van de meest populaire fietspaden in Europa. De redenen hiervoor liggen voor de hand: bergaf fietsen betekent weinig inspanning en dus veel tijd voor het land en de mensen op de Donau-fietsroute. Niet te vergeten dat het Donau-fietspad overal geasfalteerd is, altijd vlak en perfect bewegwijzerd. De Passau-Wenen-fietstocht loopt meestal over paden die niet op drukke wegen liggen.

De hoogtepunten op het Donau-fietspad zijn Passau, de Schlögener Schlinge, Linz, de UNESCO-werelderfgoedregio Wachau, Wenen met het Schönbrunn-paleis, de Stephansdom en het reuzenrad in het Prater. Als de fietstocht doorgaat op de Donau, zijn de steden Bratislava en Boedapest onderweg van je fietstocht.

Het Donau-fietspad maakt deel uit van de Eurovelo 6, die van de Atlantische Oceaan naar de Zwarte Zee leidt.

Het Donau-fietspad begeleidt u tijdens uw fietsvakantie in Duitsland, Oostenrijk en Hongarije vanaf de bron van de Donau via Passau en Wenen naar Boedapest. Uw dagelijkse fietstochten op het Donau-fietspad zijn onderverdeeld in gematigde dagelijkse etappes: langere voor sportieve fietsers tot kortere voor gezinsfietstochten met kinderen. Al fietsend langs de Donau ontdekt u prachtige landschappen en steden. Laat u betoveren tijdens een fietsvakantie aan de Donau-fietsroute.

Bodensee of Bodenmeer

Fietstochten langs de Bodensee

Het Bodensee-fietspad is een van de bekendste fietspaden van Europa. Afhankelijk van het aanbod aan fietstochten kunt u de Bodensee omcirkelen of de mooiste delen van uw fietstochten leren kennen. Je fietst altijd zo dicht mogelijk bij de kust. Het Bodenmeer-fietspad vergezelt u tijdens uw fietstocht door 3 landen: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Speciale hoogtepunten wachten op u in Konstanz, op het bloemeneiland Mainau, Lindau, Bregenz met het wereldberoemde drijvende podium, de Rijnwatervallen in Schaffhausen en het UNESCO-werelderfgoed Reichenau.

Lees meer over fietsen rond de Bodensee

Fietstochten op het Moezel-fietspad

Het Moezel-fietspad is een van de meest populaire fietspaden in Duitsland. Het fietspad aan de Moezel is volledig verhard en perfect bewegwijzerd, altijd vlak en wordt voornamelijk geleid op autovrije fietspaden. Vooral beginners en gezinnen waarderen deze voordelen van de fietstocht in Duitsland.
De volgende hoogtepunten wachten op u tijdens uw fietstocht op het Moezel-fietspad: Trier, Bernkastel-Kues, Koblenz, de kastelen Eltz bij Moselkern, Pyrmont bij Treis-Karden, de Ehrenburg en Thurant Castle bij Kobern-Gondorf. Bekende wijnplaatsen zijn Kobern-Gondorf en Winningen. Op het fietspad langs de Moezel lopen talloze wijngaarden langs de route.

Alles inbegrepen

Bagagevervoer van hotel naar hotel is inbegrepen bij alle fietstochten in Duitsland. U overnacht in zorgvuldig geselecteerde vakantiehotels en herbergen op fietspaden in Duitsland. Huurfietsen in verschillende configuraties zijn ook te boeken voor een fietsvakantie in Duitsland. Wij wensen u een ontspannende fietstocht in Duitsland toe.