Fietsvakantie België deel 2

België is een absoluut genot voor fietsers. Ontdek hier waarom de Benelux zo goed wordt ontvangen door fietsers. Lees ook deel 1 Fietsvakantie België

Wat maakt België zo speciaal?

België is precies het juiste land voor plezierfietsers. Veel vlak land, prachtige natuur, wereldberoemde architectuur, uitstekend bier en stevig, stevig eten – dat is waar België voor staat. Comfort en plezier zijn hier erg belangrijk. De beste omstandigheden voor een fietsvakantie met een feel-good-factor.

Bovendien is België een land van fietscultuur. Hier kun je fietsen. Een groot aantal langeafstandsfietsroutes (LF’s) loopt door het hele bovenste deel van het land – Vlaanderen. Hier kunnen de fietspaden worden vergeleken met het fenomenale fietspadennetwerk in Nederland. Dit maakt Vlaanderen de ideale regio voor een geslaagde fietsvakantie.

Wist u dat Vlaanderen is geen kleine regio. Integendeel: de regio beslaat ongeveer 1/3 van de totale oppervlakte van het land.


Het landschap van België: pure idylle

België scoort in het noorden met pittoreske rivieren en veel groen. Idyllische met bomen omzoomde lanen lijn het pad hier op veel plaatsen, en oude houten windmolens bieden veel landelijk plezier. In het westen van het land begroet België de prachtige Noordzeekust. Het maakt indruk met prachtige duinen, prachtige zandstranden, frisse zoute lucht en de ruige zee. Hoewel België relatief vlak is, is er een prachtig laaggebergte in het zuiden – de Ardennen. Er is een magisch heuvelachtig landschap met idyllische bossen.


Fietsroute LF5 – De magie van Brugge

LF 5 is een van de mooiste langeafstandsfietsroutes door België, deze route loopt door Vlaanderen en beslaat ongeveer 300 kilometer. Naast prachtige natuur wachten hier wereldberoemde steden zoals Brugge en Gent – twee van de absolute must-sees in België! De sprookjesachtige architectuur van de twee droomsteden verbaast fietsers in ontzag en de Vlaamse gezelligheid zorgt voor een extra portie vakantiestemming.

De fietsroute LF 5 is een perfecte mix van historische bezienswaardigheden en de Belgische natuur. Hier tegenover elkaar ontmoeten elkaar – soms idyllische windmolens en ontspannende rivierlandschappen begroeten je, soms romantische oude binnenstad charmes. De indrukwekkende route eindigt bij de Nederlandse grens. Als je wilt, kun je de fietstocht in Nederland voortzetten.

Moeilijkheidsgraad: meestal eenvoudig


Fietsroute LF1 – fietsen aan zee

Als u liever naar zee gaat, vindt u het ook in Vlaanderen. Noordzeefans kunnen langs de Belgische kust fietsen op de LF 1-fietsroute. Een hele 150 kilometer kustcharme wachten erop om ontdekt te worden door natuurliefhebbers van fietsliefhebbers. Duinen, groene polderlandschappen en gezellige Vlaamse dorpen maken deze route tot een fantastische fietservaring.

Moeilijkheidsgraad: meestal eenvoudig (afhankelijk van de windomstandigheden)


Fietsen in de Ardennen

Moe van flatlands? Geen probleem Naast veel vlakke routes heeft België ook een prachtig laaggebergte te bieden. Zoals eerder vermeld, moet je hiervoor naar het zuiden van het land reizen. In de Ardennen kunnen sportieve fietsers genieten van prachtige valleien, bossen en slaperige dorpjes. Het enige nadeel: in tegenstelling tot Vlaanderen is het netwerk van fietspaden hier nog niet zo goed ontwikkeld.


Op het eerste gezicht lijkt het kleine koninkrijk van België misschien geen fietsparadijs. Verre van. Dankzij het gevarieerde landschap biedt België u ideale omstandigheden voor een geslaagde fietsvakantie. Of het nu de lange zandstranden in het noordwesten zijn, het vlakke en uitgestrekte noorden of het heuvelachtige groene landschap van de Ardennen in het zuiden.

België wacht ook op u met een verscheidenheid aan bezienswaardigheden, zoals Brugge, Brussel of Antwerpen, wiens culturele en historische gebouwen een wereldwijde reputatie genieten. Niet te vergeten de kunstwerken van de oude meesters, die tot ver buiten de landsgrenzen bekend zijn.

Een fietstocht in België is puur rijplezier. De fietspaden zijn goed ontwikkeld en bewegwijzerd, een knooppuntsysteem maakt oriëntatie een fluitje van een cent. Fietsen is niet alleen de beste manier om het land en zijn inwoners te leren kennen, het is ook een kijkje waard in de Belgische keuken. Weersta de verleiding niet om de wereldberoemde Belgische chocolade te proberen. Evenzo de mosselen met friet, de moules friet, waarmee een breed scala aan sauzen wordt aangeboden. Bovendien een goed Belgisch bier. Wat is er nog meer nodig voor een perfecte fietstocht in België?


Wist u dat? Een aantal feiten

  • Helmen zijn verplicht in België
  • Fietsers moeten de fietspaden gebruiken, indien beschikbaar.