Reisimpressies Cyclosportief 2006

2006

Pyreneeën van West naar Oost 

In 1 week fietsen van Atlantische Oceaan naar Middellandse zee. Een tocht die ik in 1993 al eens met kamperen in 2 weken volbracht had. Door de tent te verruilen voor hotel, rustdagen weg te strepen en de rondritten achterwege te laten is de afstand zeer goed in 1 week af te leggen. In 2005 met een aantal schaatsvrienden de noordkant van de Pyreneeën gefietst, in 2006 aldus de zuidkant. De zuidkant vanwege de grotere kans op mooi weer en het onbekende van de route. De Franse kant, de noordkant dus, is iets gevoeliger voor regen en kent een aantal bekende cols als Aubisque, Aspin en Tourmalet. Bekend vanwege de Tour de France die er regelmatig doorheen fietst. De Spaanse zuidkant is minder bekend, maar herbergt uiteindelijk net zoveel cols als de Franse. Met namen die onbekend zijn, maar na het fietsen in ieder geval niet onbemind. lees verder >


Coast to Coast, in 8 dagen met de racefiets

We vonden de route erg fraai en hebben daarover zeker geen klachten. Ook de aanwezigheid van Patrick was een succes; bij excessen was ie zo ter plaatse. Gewoon een prettige man om erbij te hebben. 
De Coll de Jou als beklimming vond ik zeker wel een succes (de meningen daarover zullen waarschijnlijk niet eenduidig zijn). De afdaling was geen pretje, maar mijns inziens hoort dat er een beetje bij. Een speciale vermelding hierover in het roadbook zou handig zijn.
Ook qua zwaarte voldeed de tocht aan onze verwachtingen, vooral de steile klimmen op de eerste dagen hakten er goed in! Ik persoonlijk was zeer tevreden over de overnachtingsadressen. Het verschil met de Franse kant is vooral dat je daar de "zogenaamde" bekende cols doet en nu vooral de schoonheid van het traject de aantrekkingskracht was.
Al met al hebben we een prachtige week gehad en ook het weer werkte goed mee.

Jurgen Meijer,
juni 2006


Reisimpressies Cyclosportief 2010

Reisimpressies Cyclosportief 2009

Reisimpressies Cyclosportief 2008

Reisimpressies Cyclosportief 2007

————————————————-

Reisimpressies Cyclosportief 2004 & 2005

Reisimpressies Cyclosportief 2002 & 2003