Cyclosportief (racefiets)

Reisimpresssies

2010

"meest bijzondere meerdaagse ooit ervaren" (Coast to Coast , west → oost)

Al enkele jaren organiseer ik voor de liefhebbers van mijn fietsclub ‘De Molenrijders’ uit Wouw een fietsmeerdaagse. Afgelopen jaar was voor mij een bijzonder jaar omdat ik 50 ben geworden. Het idee was dan ook om een bijzondere meerdaagse te organiseren.

Ik had al eens vaker gelezen over de rit van kust naar kust dwars door, of in dit geval meer over, de Pyreneeën. Na wat surfen op internet ontdekte ik de site van Col d'Extrême en heb contact  je gelegd.
Al snel wist jij onze ideeën om te zetten in concrete plannen en samen hebben we een tocht afgestemd die aan onze wensen voldeed.

Het is ongelooflijk hoeveel kennis je hebt over dit gebied en ons zodoende over werkelijk prachtige wegen hebt gestuurd. De overnachtingadressen waren zeer gevarieerd, maar allemaal erg goed en sommige zelfs zeer bijzonder. Het adres in Arestui zal ik nooit meer vergeten!
Leuk was het om dan de volgende nacht weer in een kompleet andere omgeving te ovenachten. Eten, drinken, routebeschrijving waren uitstekend en overal werden we verwacht en waren we zeer welkom. Juist de gemoedelijkheid op alle adressen sprak de hele groep zeer aan.

Het is zeer indrukwekkend om in acht dagen alle bekende maar ook minder bekende bergen te bedwingen. De eerste dagen vaak voor mij onbekende maar wel prachtige en zeer pittige beklimmingen. Daarna een aantal bekende beklimmingen, want voor ons mochten o.a. de Aubisque, Tourmalet en de overige bekende bergen niet ontbreken. De laatste dagen, door het Spaanse deel, waren schitterend. De Bonaigua, nooit van gehoord, maar wat een fantastische berg om te beklimmen!

De dag voor aankomst in Argelès-sur-Mer mochten wij een voor het eerst nieuw uitgewerkte route ervaren en het was bijzonder om die dag enkele keren de grens te passeren en voor het einde van de etappe al enkele keren de kust van grote hoogte te aanschouwen. Ook deze laatste dag stonden er nog enkele leuke beklimmingen op het programma, om uiteindelijk op het strand in Argelès-sur-Mer te eindigen. Hier moest natuurlijk champagne op worden gedronken.

Wij hebben geweldig genoten van de meest bijzondere meerdaagse ooit ervaren en bij deze wil ik je bedanken voor de uitstekende organisatie.

Iedereen die twijfelt om deze rit te ervaren kan ik maar één advies geven: DOEN! 

Bedankt!

Jac van Rijsbergen
RTC De Molenrijders, Wouw
Juni 2010


"Super tevreden" (programma Luz-Ardiden – Portet d'Aspet, inclusief bagagetransport)

We zijn weer een weekje terug en we hebben alweer de eerste vlakke kilometers achter de rug. Gaat toch een stukje gemakkelijker dan bergop, maar wel veel minder leuk.
 
De week is zeer voorspoedig verlopen en we hebben een prachtige week achter de rug gehad.
Alles was perfect georganiseerd en niets dan lof daarover.
We hebben bijna alle routes volledig gefietst, inclusief de extra opties. Alleen de laatste dag hebben we wat ingekort in verband met warmte, een motivatie dipje en het zwembad dat bij Papilio op ons lag het wachten!
De routes die je had uit getippeld waren allemaal erg mooi en zeer afwisselend.
  
De tweede dag zijn we vanuit het hotel anders gereden dan jij omschreef maar we kwamen wel snel op de goede route uit.
De overige dagen zijn er ook wat kleine uitstapjes gemaakt, naar mooie kerken, een fietsenmaker, en dergelijke.
 
Nou wij waren echt super tevreden en zullen dit zeker bij anderen aanraden!
  
We hebben in totaal 720 km gefiets en 18500 HM.
 
Groetjes Randy

Randy Haalboom, Utrecht
juli 2010


————————————————-

Reisimpressies Cyclosportief 2009

Reisimpressies Cyclosportief 2008

Reisimpressies Cyclosportief 2007

Reisimpressies Cyclosportief 2006

Reisimpressies Cyclosportief 2004 & 2005

Reisimpressies Cyclosportief 2002 & 2003